Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg C-lag Herrar

Följ

C-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
SK Höjden Göteborg
Bandy
C-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 SK Höjden 7 7 0 0 14
2 Hemsjö 6 3 1 2 7
3 Mölndal BK 4 2 0 2 4
4 Rosa 5 2 0 3 4
5 Kungälv SK 3 2 0 1 4
6 Bergums IF 3 1 1 1 3
7 Slottshov 1 0 0 1 0
8 Polisen 3 0 0 3 0
9 Vadsjön 4 0 0 4 0

Match

SK Höjden

5 - 4
28 januari 2016
21:15

Bergums IF

Referat

Referat: SK Höjden - Bergums IF

Säsongens viktigaste seger är bärgad!

Man kan säga att ärkerivalen är Mölndal, eller derbylaget nummer ett för Höjden i lägre divisioner är Slottshov, men det finns egentligen bara ett lag i den här serien som vi absolut inte kan förlora, eller ens kryssa, mot, och det är Bergum. Annars skulle ingen Höjdenspelare någonsin kunna visa sig på en tisdagsträning igen.

Trots att vi var hemmalag och ville spela i den fina hemmastället fick vi rätta oss efter det faktum att Bergum bara har ett ställ, blått, genom att spela hemma iklädda bortaställ.

Trycket för att vara med i C-laget är numera näst intill ohanterligt. Trots att Jonas E. var bortrest stod vi med två reserver och snabbskrinnaren Osvalds, förledd av känslan att vara obesegrad, hade anmält intresse i ovanligt god tid för att inte hamna utanför laget.

Bergum kom till matchen stärkta av sin senaste match, en seger mot förväntade topplaget Mölndal. Vår matchplan var att stressa deras backar redan vid uppspel då vi inbillat oss att de var lite tröga och sedan hugga på andrabollar.

Matchen börjar med att de tråcklar in en oväntad strut tidigt. Efter det tar vi tag i matchen och spelet börjar funka fint, vi spelar vad man kan definiera som väldisciplinerad gladbandy. Efter ett tag stänker Philip in ett hårt frislag från alldeles utanför straffområdet. Jakob, vår notoriske matchvinnare för säsongen, åker sedan förbi hela försvaret på vänsterkanten efter en fin passning från Andreas, och är säkerheten själv i avslutet. Sedan utökar Osvalds ledningen till 3-1 efter en fin uppåkning och allt känns mycket bekvämt.

För bekvämt, skulle det visa sig.

Plötsligt är det vi som blir stressade i uppspelen av deras snabba hockeylirare på topp och de trycker ledigt dit två mål innan paus.

I halvtidsvilan är känslan att de har drivet och bollen vill deras väg. Och vi kan inte riktigt hantera deras snabbaste och skickligaste spelare, kanske de snabbaste spelarna vi stött på i serien hittills.

Nu har vi inte så mycket spel, det blir mest soloåkningar, men trots detta får vi in ett antal bollar framför mål och försöker desperat forcera deras storspelande målvakt. Trots upp till fyra returer vid ett tillfälle kan vi inte komma förbi honom och har fortsatt dessutom svårt att stoppa Bergums anfall.

Till slut lyckas dock veteranen i gänget, Putte, trycka in en andraretur. 4-3! Lättnaden är påtaglig. I någon minut, tills någon Bergumspelare får på en sällsynt fin bollträff och skottet passerar Robban i målet.

Matchvinnaren Jakob får återigen komma till undsättning. Jag ser inte exakt hur det går till från bänken, men en stund senare ser jag glada Höjdenspelare samlas i grupp och gladast av alla är Jakob i mitten efter att ha gjort det matchavgörande målet.

Efter detta kämpar Bergums snabbskrinnare för allt vad de är värda och får några riktigt fina lägen, ett efter rus på vår hörna, som de bränner, stressade av allvaret i situationen och stensäkre Robban i mål.

Sammantaget kan man nog säga att detta laget var det vi haft svårast att hantera hittills. De spelade ingen fin bandy, men på något sätt fick de oss att sluta spela vårt spel efter 20 minuter och lyckades rubba vårt självförtroende med individuella prestationer.

Matchen slutar dock 5-4 till oss i vad vi måste kalla en seger för bandyn.

Det guldglänsande och till synes ändlösa segertåget fortsätter på den inslagna vägen. Spelarna kommer sitta klistrade vid datorerna i väntan på nästa matchkallelse för att inte missa chansen att delta i nästa batalj.

Mölndal, snart kommer vi till er!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jakob Sjöbäck 1 2 0 0 2
Gustav Osvalds 1 1 0 0 1
Peter Jansson 1 1 0 0 1
Philip Petersson 1 1 0 0 1
Andreas Olsson 1 0 1 0 1
Hampus Bergh 1 0 0 0 0
Henrik Leinerud 1 0 0 0 0
Jari Kesti 1 0 0 0 0
Jonas Östh 1 0 0 0 0
Martin Johansson 1 0 0 0 0
Robin Johansson 1 0 0 0 0
Sakarias Thronborg 1 0 0 0 0
Svante Adermark 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Robert Andersson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng